Hastim.com

På Hastim.com ger vi tips och råd till dig som startar eget. Vi ger dig nyttiga nummer och adresser samt allmänna råd som kan vara behjälpliga vid uppstarten av ditt företag.


Vill du veta mer om hur du startar eget företag? 

Gå in på Bolagsverket för mer information. 


 


Koppla av under semestern

2014-06-26 09:02:30
Semester och ledighet närmar sig nu för många svenskar.

Många ser fram emot ledig tid att vila upp sig på och samla nya krafter inför hösten. Andra oroar sig för att saker och ting ska köra ihop sig.

 

För att kunna njuta av semestern är det viktigt att planera i god tid. Alla anställda har rätt att få fyra veckors sammanhängande semestern under perioden juni-augusti. Tänk på att anpassa ledigheten både till de anställda och verksamheten. Vissa företag väljer att ta in sommarjobbare, dessa behöver då tid för att komma in i arbetet, det kan också vara bra att ha någon ordinarie personal på plats för att ta beslut i större frågor. Andra löser semestern genom att dela upp ledigheten i perioder mellan de anställda så det alltid finns några som jobbar. Arbetsgivare kan också välja att stänga verksamheten helt under en viss tid på sommaren. Som arbetsgivare ska man meddela om ledigheten beviljats eller inte senast två månader före ledigheten.

 

Är du intresserad och vill läsa mer om HR och personal-frågor kan vi tipsa om hr-bloggaren.se